Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και συχνές αλλαγές στους εφοριακούς προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

Σχετικά με τον φοροελεγκτικό μηχανισμό ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για κυκλική αντικατάσταση των εφοριακών, για να αποφεύγονται τα στεγανά και να μην υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την επανασύσταση της οικονομικής επιθεώρησης, τη χαρτογράφηση-καταγραφή της δημόσιας περιουσίας και την καθημερινή επαφή δύο εκπροσώπων από ΥΠΟΙΚ και από Επιθεώρηση για ανάληψη νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών

Από την πλευρά του, ο Λέανδρος Ρακιντζής επισήμανε την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, σημειώνοντας ότι τα κληροδοτήματα είναι περίπου 10 δισ. ευρώ και η περιουσία της Κτηματικής Υπηρεσίας πολλαπλάσια. «Θα πρέπει να δούμε πως θα τα εκμεταλλευθούμε», τόνισε.

«Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να αποτελέσει εχέγγυο για την ανάπτυξη της χώρας» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.