Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Περισσότερες από 56.500 αιτήσεις για την υπαγωγή των οφειλετών στις ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές, έχουν κατατεθεί μέσα στις 14 ημέρες λειτουργίας του προγράμματος.

Όπως ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο επικεφαλής του ΟΑΕΕ, Αν. Πετρόπουλος, στα ταμεία του Οργανισμού έχουν ήδη μπει 13 εκατ. 167 χιλ. ευρώ και έχουν ρυθμιστεί για να εισπραχτούν περισσότερα από 870 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Πετρόπουλο η εξέλιξη αυτή δείχνει πως υπάρχει τάση ανάκαμψης του Οργανισμού.

Ωστόσο, ο διοικητής του Οργανισμού κάλεσε τη Βουλή να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες θα επιτρέψει στους ασφαλισμένους να παραμείνουν ενεργοί στο Ταμείο.

Ο κ. Πετρόπουλος, ενημέρωσε πάντως πως ο ΟΑΕΕ δίνει 276 εκατ. ευρώ το μήνα για συντάξεις και πως υπάρξει σοβαρό πρόβλημα λόγω του ότι πολλοί ασφαλισμένοι δεν είναι ενεργοί. Ο διοικητής μίλησε για έναν «θανατηφόρο συνδυασμό» που προκύπτει από την αναλογία 1-1-1, μεταξύ των ασφαλισμένων που πληρώνουν, που δεν πληρώνουν και που παίρνουν σύνταξη (από 30% η κάθε κατηγορία).