Να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων προσπαθεί η κυβέρνηση, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος. 

Η συμφωνία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, συνήφθη με τη γερμανική εταιρεία Fraport το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει τώρα μερίδιο στην κοινοπραξία. Παράλληλα η κυβέρνηση σύμφωνα με το Reuters θέλει επίσης να μειώσει σε επτά τον αριθμό των αεροδρομίων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, πρόσθεσε η πηγή.

Η Fraport θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο αν οι όροι καταστεί δυνατό να συμφωνηθούν απ' όλες τις πλευρές, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας πως ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με Έλληνες αντιπροσώπους.

Η Fraport ανακοίνωσε πως είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με αντιπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για την πώληση, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Προηγουμένως είχε δηλώσει πως αναμένει ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015 ή στις αρχές του 2016, ενώ στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015.