Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η μεταβίβαση του δικτύου των 18 καταστημάτων της εταιρείας ΚΡΟΝΟΣ - Ν.ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε. του Νομού Αχαΐας, στη Μαρινόπουλος Α.Ε. 

Η Μαρινόπουλος εντάσσει πλέον στο δίκτυό της, την ΚΡΟΝΟΣ την κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αχαΐα, συνεχίζοντας να επενδύει στρατηγικά στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην ελληνική παραγωγή. Η ΚΡΟΝΟΣ, θα διατηρήσει την επωνυμία της, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των υπηρεσιών της, με βασικό κριτήριο την προώθηση της τοπικής παραγωγής. Οι παραγωγοί της Αχαΐας θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να διαθέτουν τα προϊόντα τους στο σύνολο των σημείων πώλησης της Μαρινόπουλος, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Ταυτόχρονα, το καταναλωτικό κοινό θα αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση σε ευρεία γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour. 

Σύμφωνα με το πλάνο αναβάθμισης της λειτουργίας της ΚΡΟΝΟΣ, στο άμεσο μέλλον, θα ανοίξουν περισσότερες από 80 νέες θέσεις εργασίας. 

«Η στρατηγική ανάπτυξη της Μαρινόπουλος Α.Ε. χαρακτηρίζεται από τη στροφή μας προς το ελληνικό επιχειρείν και τη στήριξη των τοπικών Κοινωνιών και Οικονομιών. Η διεύρυνση του δικτύου μας στην περιοχή του Ν. Αχαΐας, με την εξαγορά της ΚΡΟΝΟΣ αποτελεί στρατηγική απόφαση. Πρόκειται για την ουσιαστική ένωση των δυνάμεων μίας ισχυρής και εύρωστης τοπικής αλυσίδας με τη δυναμική της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανεμπορίου της χώρας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Μαρινόπουλος Α.Ε. κ. Γιώργος Βογιατζάκης. 

Από την πλευρά του, ο κ. Φοίβος Καρακίτσος, ο οποίος παραμένει στην εταιρεία σε θέση ειδικού συμβούλου, επεσήμανε:

«Με την οικογένεια Μαρινόπουλου μας συνδέουν κοινοί στόχοι και κοινά οράματα στήριξης της τοπικής αγοράς και της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η Μαρινόπουλος Α.Ε. έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταξύ μας συμφωνία. Μία νέα δυναμική εποχή για τα καταστήματα ΚΡΟΝΟΣ ξεκινά».  

Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η  Μαρινόπουλος Α.Ε. διαθέτει πλέον 1.022 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Επικράτεια.