Στις Βρυξέλλες, μεταβαίνει σήμερα η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, όπου θα συμμετάσχει στην παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Έκθεσης για την Ανάπτυξη για το 2015 (European Report on Development - ERD 2015). 

Θέμα της Έκθεσης είναι η χρηματοδότηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο και η διασύνδεσή της με τις δημόσιες πολιτικές.

Στην παρουσίαση της ERD 2015, στη σύνταξη της οποίας συμμετέχει η κυρία Κατσέλη ως επικεφαλής ερευνητικής ομάδας εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή τεσσάρων ακόμη ιδρυμάτων από το εξωτερικό, θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας & Ανάπτυξης κ. Νέβεν Μίμικα, ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών της Αιθιοπίας Δρ. Αβραάμ Τεκέστε, ο αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος Διεθνούς Οικονομίας & Ανάπτυξης του Brooking Institutes Δρ.Χόμι Χάρας, o επικεφαλής του ERD 2015 Δρ. Ντίρκ Βίλεμ ντε Βέλντ κ.α.

Την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, η κυρία Κατσέλη θα μιλήσει για την οικονομική ολοκλήρωση και διακυβέρνηση στην Ευρώπη, στο συνέδριο το οποίο διοργανώνει το Université libre de Bruxelles (ULB) και έχει ως θέμα «Governance and Convergence in Europe».

Στο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Πιέρ Μοσκοβισί, το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Μαρία Χοάο Ροντρίγκες, o πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Λάζλο Άντορ, o καθηγητής του ULB και senior fellow του Bruegel Αντρέ Σαπίρ κ.α.