current views are: 3

4 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:41

Μέχρι τις 30/6 οι φορολογικές δηλώσεις- Όλα τα δικαιολογητικά

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Δημοσίευση 11:41’
αρθρο-newpost

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, ενώ η ίδια προθεσμία ισχύει και για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε χειρόγραφη μορφή στις Δ.Ο.Υ.

Σε εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τα δικαιολογητικά που αφορούν στις εκπτώσεις δαπανών. 

Ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Ειδικά για το φορολογικό έτος 2014 η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι τις 31.07.2015 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι τις 30.09.2015 και 30.11.2015.

Τα δικαιολογητικά

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στις περιπτώσεις όπου η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων υποβάλλεται χειρόγραφα μέσω Δ.Ο.Υ., συνυποβάλλονται, κατά περίπτωση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Τα έντυπα της αναλυτικής κατάστασης για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας (Εντυπο Ε2), της κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα (Εντυπο Ε3), καθώς και της δήλωσης κατοχής μηχανημάτων έργων (Εντυπο Ε16), συνυποβάλλονται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ανάλογα με την κατηγορία των δηλούμενων εισοδημάτων, αποτελούν αδιαίρετη ενότητα με αυτήν και πρέπει να συμπληρώνονται σε όλες τις ενδείξεις τους.

2. Η αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακινήτων (Ε2) και η κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα (Ε3), σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης σε φυσική μορφή μπορούν να υποβληθούν σε προεκτυπωμένα έντυπα από τους υπόχρεους που έχουν τη δυνατότητα προεκτύπωσής τους με μηχανογραφικά μέσα, τα οποία όμως πρέπει να πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές και να αναφέρουν τα στοιχεία που περιέχονται στα αντίστοιχα έντυπα.

3. Εφόσον κάποια από τα πιο πάνω δικαιολογητικά έχουν ήδη συνυποβληθεί με δηλώσεις προηγούμενων ετών στην ίδια ΔΟΥ ή έχουν διαφυλαχθεί σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής και δεν έχει επέλθει κάποια μεταβολή στα στοιχεία που αναγράφονται σ’ αυτά, δεν απαιτείται η έκδοση νέων δικαιολογητικών. Αρκεί να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία θα αναγράφεται το οικονομικό έτος που αφορούσε το κάθε συγκεκριμένο δικαιολογητικό που τυχόν υποβλήθηκε, ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτό και με την προϋπόθεση ότι, αν το συγκεκριμένο δικαιολογητικό είναι ορισμένης χρονικής ισχύος, καλύπτει και το φορολογικό έτος 2014.

4. Οι φορολογούμενοι που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα, με τη δήλωση εισοδήματος υποβάλλουν σε περίπτωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίωναντίγραφο ισολογισμού νόμιμα υπογραμμένο.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών

 


σχετικα αρθρα