Επικαλούμενο δήλωση ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου του τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, το Reuters σήμερα αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να προχωρήσει γρήγορα σε συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ με την Γερμανική εταιρεία Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και σε εκ νέου άνοιγμα των προσφορών για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ

'Οπως επισημαίνει το πρακτορείο, το σχέδιο να επιταχυνθούν περαιτέρω οι δύο εν δυνάμει πωλήσεις, η μοίρα των οποίων ήταν αμφίβολη μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να είναι η τελευταία συναίνεση που προσφέρεται από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την παροχή βοήθειας από ΔΝΤ και ΕΕ.

Οι υπουργοί Οικονομικών, Ναυτιλίας και Οικονομικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, ωστόσο αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ επεσήμανε ότι το «ζήτημα των περιφερειακών αεροδρομίων θα κλείσει άμεσα», τονίζοντας μάλιστα ότι η ανακοίνωση αναμένεται πριν τις 15 Μαϊου. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι τις προσεχείς ημέρες η Αθήνα θα απευθύνει πρόσκληση σε επενδυτές να υποβάλουν μέχρι τον Ιούλιο δεσμευτικές προσφορές για το 51% του ΟΛΠ με την προοπτική να αυξήσουν το ποσοστό στο 67% την επόμενη πενταετία.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους πέντε προτιμητέους επενδυτές είναι η κινεζική Cosco