Η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε σύμφωνα με το Reuters τόκους ύψους 200 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η δόση καταβλήθηκε. «Έγινε ήδη, τα χρήματα είναι στο δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είχε διαβεβαιώσει πως σήμερα θα γίνει κανονικά η πληρωμή.

Ωστόσο τα δύσκολα για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν καθώς έχει μπροστά της σειρά πληρωμών και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου θα πρέπει να βρει 754 εκατ. ευρώ της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ τα οποία είναι αμφίβολο εάν θα υπάρχουν στα κρατικά ταμεία...

Νωρίτερα στις 8 Μαΐου η Αθήνα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια, ενώ στις 15 Μαΐου η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει επίσης πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Ακολούθως τον Ιούνιο στις 5 η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια πληρωμή της τάξης των 240 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 305 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στις 12 Ιουνίου θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 3,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Στις 16 Ιουνίου η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 451 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 573 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 19 Ιουνίου θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια, ενώ στο τέλος Ιουνίου λήγει η παράταση για την «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα η επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Επίσης στις 10 Ιουλίου η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια και στις 13 Ιουλίου θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 360 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, στις 20 Ιουλίου ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα αξίας 3,5 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ, ενώ στις 8 Αυγούστου η χώρα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

Στις 20 Αυγούστου ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,2 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.
TAGS