«Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις καταβολές των συντάξεων του ΟΑΕΕ ή για μείωσή τους, παρά τις μεγάλες δυσκολίες», ανέφερε ο νέος διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. 

Τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Ε.Α, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, έθεσαν στον κ. Πετρόπουλο τον προβληματισμό και τις αγωνίες των ασφαλισμένων για το μέλλον του Ταμείου καθώς και για τα οικονομικά και διαδικαστικά προβλήματα που συναντούν κατά την συναλλαγή τους. Ο κ. Πετρόπουλος, τάχθηκε καθαρά υπέρ της ενιαίας, καθολικής, δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, συμμερίστηκε την αγωνία των ασφαλισμένων για το μέλλον του Ταμείου αλλά, όπως τόνισε, υπάρχουν όλα τα δεδομένα, μαζί και η απόφαση της κυβέρνησης, να ξεπεραστούν τα προβλήματα βιωσιμότητας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διοικητής του ΟΑΕΕ διαβεβαίωσε ότι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις καταβολές των συντάξεων ή για μείωσή τους με δεδομένο ότι και τα λεγόμενα «μηδενικά ελλείμματα» δεν ισχύουν πλέον. ΕπΙσήμανε ότι η προσέλευση στη νέα ρύθμιση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σημείωσε ότι κάθε ιδέα, από την οποία μπορεί να βγουν ωφελημένοι το Ταμείο και οι ασφαλισμένοι, μπορεί να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου. 

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι του προκαλεί κατάπληξη το εύρος της εισφοροαποφυγής δια της πλασματικής μεταφοράς της τυπικής έδρας σε περιοχές ΟΓΑ ενώ στην πραγματικότητα η δραστηριότητα ασκείται στα αστικά κέντρα, πράγμα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί. Για το θέμα της κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανέφερε την πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων που αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές με το νέο νομοσχέδιο.
 
Παρατήρησε ότι έχει γνώση της καθυστερημένης δομής μηχανοργάνωσης του ΟΑΕΕ καθώς και των καθυστερήσεων έκδοσης σύνταξης, πράγματα που θα αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα. Όσον αφορά τις κατασχέσεις διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους ότι ο ΟΑΕΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του διάστασης, δεν έχει ζητήσει και δεν θα ζητήσει κατάσχεση από το ΚΕΑΟ. 

Για το ζήτημα της παρακράτησης των κοινωνικών εισφορών προς ΟΑΕΔ τόνισε ότι μπορεί διευθετηθεί σταδιακά ανάλογα με τα οικονομικά του οργανισμού ενώ για το θέμα του διαχωρισμού των εισφορών σύνταξης και περίθαλψης δήλωσε ότι είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης.