Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ανησυχίες πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη ομολόγων στην αγορά δεν δικαιολογούνται.

Τον Μάρτιο, η ΕΚΤ έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο της αγορά περίπου 60 δισ. ευρώ κρατικών ομολόγων το μήνα έως τον Σεπτέμβριο του 2016, προκειμένου να διοχετεύσει ρευστό στο χρηματοοικονομικό σύστημα και να απομακρύνει την απειλή του αποπληθωρισμού.

«Η εφαρμογή του διευρυμένου προγράμματος αγοράς ομολόγων εξελίσσεται ομαλά», ανέφερε σε επιστολή του προς τον Ισπανό ευρωβουλευτή Ραμόν Τρεμόζα ι Μπαλσέλς, με ημερομηνία 7 Μαΐου, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Κατά συνέπεια, οι ανησυχίες για έλλειψη ομολόγων δεν δικαιολογούνται σε αυτή τη συγκυρία. Ενώ δεν συντρέχει κανένας λόγος να αλλάξει η σύνθεση αυτών των αγορών αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα είναι επαρκώς ευέλικτο προκειμένου να υπάρξουν προσαρμογές εάν αλλάξουν οι συνθήκες», πρόσθεσε ο Ντράγκι.