Το «ξεμπλοκάρισμα» των επενδύσεων στο μέτωπο του τουρισμού ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από το βήμα επενδυτικού φόρουμ που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως είπε, «ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων που είχαν τελματώσει στο παρελθόν και με την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας που προωθείται, θα δοθεί περεταίρω ώθηση αυτών».

Η κα Κουντουρά αναφερόμενη στην στρατηγική του υπουργείο τόνισε, ότι «στόχος παραμένει η καθιέρωση της Ελλάδας στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και η αναρρίχηση της στην πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το υπουργείο, με τη στρατηγική του στοχεύει στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών αλλά και στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος σε σχέση με τους ανταγωνιστές» της χώρας.

Το υπουργείο, σύμφωνα με την κα Κουντουρά, προχωρεί στο άνοιγμα των νέων αγορών στο εξωτερικό, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες το χρόνο.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δέδες, γενικός γραμματέας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού επεσήμανε, ότι «μέχρι τώρα δεν υπήρχε στρατηγικός σχεδιασμός για τα κρίσιμα έργα και τόνισε, ότι το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε χαρακτηριζόταν από γραφειοκρατία, ενώ είχε γκρίζες ζώνες στον τομέα της διαχείρισης».

Στην παρέμβαση του, ο Γιώργος Δέδες προανήγγειλε την ανατροπή του υφιστάμενου πλαισίου κατασκευής έργων και τη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου. Μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι «θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων των 5 οδικών αξόνων (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής Οδού και του Ρίου Αντιρρίου), που θα συνοδεύεται με μείωση του αριθμού των σταθμών διοδίων αλλά και του αντιτίμου διάβασης αυτών».