Διατήρησε τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Διατήρησε τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκια, εκτιμώντας ότι οι προοπτικές για τις τιμές και τους μισθούς συνεχίζουν να είναι αδύναμες για να αυξήσει το κόστος δανεισμού παρά τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Η τράπεζα δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση, ωστόσο ο διοικητής της Μαρκ Κάρνεϊ θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αύριο κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων εκτιμήσεων της κεντρικής τράπεζας για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν αναμένουν η Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων – που παραμένουν αμετάβλητα εδώ και περισσότερα από έξι χρόνια - πριν από τις αρχές του 2016, ενώ κανείς από αυτούς που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters την περασμένη εβδομάδα δεν ανέμενε τέτοια κίνηση αυτό το μήνα.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα Federal Reserve αναμένεται να αρχίσει φέτος να αυξάνει τα επιτόκια, με την Τράπεζα της Αγγλίας να ακολουθεί, ενώ η ΕΚΤ βρίσκεται πιο πίσω καθώς είναι στα πρώτα στάδια ενός μεγάλου προγράμματος παροχής κινήτρων για τη στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο