Στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκια, εκτιμώντας ότι οι προοπτικές για τις τιμές και τους μισθούς συνεχίζουν να είναι αδύναμες για να αυξήσει το κόστος δανεισμού παρά τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Η τράπεζα δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση, ωστόσο ο διοικητής της Μαρκ Κάρνεϊ θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αύριο κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων εκτιμήσεων της κεντρικής τράπεζας για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν αναμένουν η Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων – που παραμένουν αμετάβλητα εδώ και περισσότερα από έξι χρόνια - πριν από τις αρχές του 2016, ενώ κανείς από αυτούς που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters την περασμένη εβδομάδα δεν ανέμενε τέτοια κίνηση αυτό το μήνα.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα Federal Reserve αναμένεται να αρχίσει φέτος να αυξάνει τα επιτόκια, με την Τράπεζα της Αγγλίας να ακολουθεί, ενώ η ΕΚΤ βρίσκεται πιο πίσω καθώς είναι στα πρώτα στάδια ενός μεγάλου προγράμματος παροχής κινήτρων για τη στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης.