Δεκτή έγινε από την κυβέρνηση η παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) της Παρασκευής 8 Μαΐου 2015, ανακοινώνεται η παραίτηση της κας Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΤΧΣ που προσθέτει:

Η κα Σακελλαρίου διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου από το Φεβρουάριο του 2013. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, η συμφωνία των σχεδίων αναδιάρθρωσης και διασφαλίσθηκε η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον καταστατικό νόμο του Ταμείου (ν. 3864/2010), η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα πρέπει να καλυφθεί εντός εξήντα ημερών, διαδικασία την οποία επιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών. 

Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε ζητήσει την παραίτηση της κυρίας Σακελλαρίου λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η ίδια την είχε θέσει στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών.