Την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην απογευματινή συνεδρίαση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η πρόεδρος της ευρωπαϊκής οργάνωσης εργοδοτών BUSINESSEUROPE Emma Marcegaglia και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, ενώ στην πρωινή συνεδρίαση θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Θα προηγηθεί συζήτηση με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών βιομηχανικών οργανώσεων, όπως ο πρόεδρος του BDI (Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών) Ulrich Grillo, ο αντιπρόεδρος του CEOE (Συνομοσπονδία Ισπανικών Επιχειρήσεων) José Vincente González και o γενικός διευθυντής της BUSINESSEUROPE Markus I. Beyrer, για την αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι προοπτικές γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, η εμπειρία από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της Ισπανίας, κ.ά.