ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΔΝΤ ζητά ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο 23%

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2015, 12:02 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2015, 12:03
Το ΔΝΤ ζητά ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο 23%
Facebook Twitter Whatsapp

«Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους παραμένει το θέμα του ΦΠΑ με το ΔΝΤ να προτάσσει την απαίτηση ότι για ενιαίο ΦΠΑ στο 23%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους παραμένει το θέμα του ΦΠΑ με το ΔΝΤ να προτάσσει πλέον την απαίτηση για αύξηση του φόρου. Συγκεκριμένα ζητά ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο 23%.

Αν και πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για συμφωνία των δύο πλευρών, το newpost είχε γράψει από την αρχή ότι η ελληνική πλευρά και το ΔΝΤ διαφωνούν στο εν λόγω ζήτημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ θέλουν «πακέτο» το  συγκεκριμένο μέτρο με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Οι δανειστές εκτιμάται ότι δεν θέλουν να υποχωρήσουν σε καμία «κόκκινη γραμμή» τους, ενώ η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι η ώρα των εταίρων να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε άλλη στιγμή της διαπραγμάτευσης ακολούθησε νέα πρόταση των δανειστών για ενιαίο ΦΠΑ στο 20%, με την Αθήνα να επανέρχεται με διπλό συντελεστή ή με 8% και 16% ή με 9% και 18%.