Οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Ίντερνετ στον τομέα παροχής προσωπικών υπηρεσιών προσελκύουν το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών κεφαλαίων υψηλού κινδύνου.

Εταιρείες όπως η Uber (ιδιωτική μεταφορά) ή η Instacart (υπηρεσία παράδοσης ειδών σούπερ μάρκετ) , σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, αποτελούν πόλο έλξης.

Οι επενδύσεις σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 514% πέρυσι στα 4,11 δισεκατ. δολάρια και είχαν ήδη φθάσει τα 3,78 δισεκατ. δολάρια τους πρώτους μήνες του 2015, σύμφωνα με την εταιρία CB Insights.

Με τον τρόπο αυτό, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου αποφεύγουν τη δαπανηρή και περίπλοκη είσοδό τους στο χρηματιστήριο με σκοπό να βρουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους.

Συνολικά, ο κλάδος έχει αντλήσει από επενδυτές 9,4 δισεκατ. δολάρια από το 2010, εκ των οποίων τα περισσότερα τους τελευταίους 18 μήνες.
«Το 2010 υπήρχαν λιγότερα από 20 επενδυτικά κεφάλαια υψηλού κινδύνου σε αυτό τον κλάδο παροχής υπηρεσιών. Στα τέλη του Απριλίου, ο αριθμός τους είχε αυξηθεί σε 198» εξηγείται στην έκθεση.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων αυτών εδρεύουν στην Καλιφόρνια και 18% στη Νέα Υόρκη, ενώ οι πλέον δραστήριες εξ αυτών στο συγκεκριμένο κλάδο είναι οι SV Angel, Andreessen Horowitz και First Round Capital, σύμφωνα με τη CB Insights.