Ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια δείχνει η εταιρεία APM Terminals, θυγατρική του ομίλου Moller-Maersk, μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως που δραστηριοποιείται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της δανέζικης εφημερίδα Berlingkske αναφέρει πως η APM Terminals σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις λιμένων.

Η περίπτωση της Ελλάδας σημειώνει το δημοσίευμα είναι και αυτή πιθανή και η AP Moller Maersk, διερευνά τις δυνατότητες για να επενδύσει στη χώρα μας.

Ο CEO της εταιρείας, Nils Smedegaard Andersen, δηλώνει πως δεν τον τρομάζει η βραχυπρόθεσμη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα. «Οι ιδιωτικοποιήσεις λιμένων έχουν επενδυτικό ορίζοντα τριακονταετίας. Και είναι βέβαιο ότι σε 30 χρόνια η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ και η κοινωνία της θα λειτουργήσει φυσιολογικά», επισημαίνει.

Δίνει μάλιστα, έμφαση, στο γεγονός ότι η εταιρεία του έχει πάντα μακροπρόθεσμους στόχους σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά της σχέδια. «Φυσικά είμαστε ενήμεροι για τις αναταραχές στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τις λαμβάνουμε υπ'όψιν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας αποθαρρύνει».