Για τρίτο πακέτο βοήθειας κάνουν λόγο στη Die Welt, "κύκλοι" των Θεσμών και προσθέτουν με νόημα πως "ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει τα 7,2 δισ. ευρώ, τα χρήματα θα εξαντληθούν το καλοκαίρι με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να αναγκαστεί να ζητήσει νέα βοήθεια, που θα υπόκειται φυσικά σε νέους όρους".

"Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα το ''πουλήσει'' αυτό στο λαό του, όταν ήδη έχει πολιτική εντολή για ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος", αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, που επικαλείται τους ίδιους παράγοντες, οι οποίοι επισημαίνουν όμως ότι η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια. «Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε ήδη τώρα να το διαπραγματευόμαστε", τονίζουν.

Ανθρωπος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, τονίζει: "Μπορεί να αναφέρεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, η θλιβερή πραγματικότητα όμως είναι πως οι δύο πλευρές απέχουν ακόμη. Η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη τώρα από ότι νωρίτερα στις συζητήσεις. Αλλά τι νόημα έχει αυτό, αν το πλοίο βυθίζεται;". 

"Το καλύτερο παράδειγμα είναι η συζήτηση επί του φορολογικού", αναφέρει από τη μεριά της η Die Welt και συνεχίζει: "Οι Ελληνες και οι Θεσμοί συμφώνησαν επί της αρχής, αλλά η Ελλάδα δεν θέλει να δεσμευθεί για συνολική εφαρμογή τώρα. Ακόμη και οι Ελληνες διαπραγματευτές ανά διαστήματα εκφράζουν απόγνωση γιατί δεν ξέρουν τι θέλει να πετύχει η κυβέρνησή τους".

"Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τη στροφή στη στάση του. Περιμένω ότι θα γίνει σύντομα. Ίσως την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει ότι πρέπει να το κάνει τώρα. Οι υπουργοί του δεν το έχουν καταλάβει", αναφέρει επιπλέον η Die Welt, επικαλούμενη ανθρώπους κοντά στοτυς Θεσμούς.

Στο ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα αναφέρθηκε και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην Bild

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας τόνισε χαρακτηριστικά πως "είναι πιθανό να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, αν η Αθήνα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές", υπογραμμίζοντας ότι το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν είναι οικονομικά αλλά πολιτικά επικίνδυνο.