Στήριξη στην κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις που κάνει, παρέχει ο ΣΕΤΕ, διαμηνύοντας ωστόσο πως για το ΦΠΑ, η οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να κυμαίνεται στα επίπεδα των ανταγωνιστών της χώρας στον τουρισμό.

Σε κοινή ανακοίνωση των μελών του κλάδου τονίζεται ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν για ακόμα μια χρονιά την ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας στο βαθμό που τους αναλογεί στα έσοδα του κράτους.

Όσον αφορά στο μείζον ζήτημα του εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ, δηλώνουν ότι η οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να κυμαίνεται στα επίπεδα των ανταγωνιστών μας, δηλαδή από 8% - 10%. Μάλιστα οι φορείς αναφέρουν ότι και άλλες χώρες διατηρούν ευνοϊκό καθεστώς σε ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές όπως τα Κανάρια Νησιά με 0%, η Κορσική με 2%, κλπ.

Οι επιχειρήσεις αυτές, τονίζεται χαρακτηριστικά που αποτελούν την πλειοψηφία και ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού, είναι αδύνατον να απορροφήσουν μεγαλύτερη αύξηση του ΦΠΑ και είναι βέβαιο ότι θα χαθούν περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας από το 2016 και μετά.«Θα πρόκειται δηλαδή για το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο από την έναρξη της ελληνικής κρίσης», καταλήγουν.