current views are: 2

26 Μαΐου 2015
Δημοσίευση13:18

Τα μαζεύει ο Βαρουφάκης για φόρο σε αναλήψεις και τραπεζικές συναλλαγές

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.

Δημοσίευση 13:18’
αρθρο-newpost

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.

Σε αναδίπλωση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με την πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων και των αναλήψεων από ΑΤΜ), δύο μόλις ώρες μετά τις έντονες αντιδράσεις που πυροδότησαν οι σχετικές δηλώσεις του, με τις οποίες άφηνε ανοιχτό το εν λόγω ενδεχόμενο.

«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Το υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας:

Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης, o οποίος στο ενδιάμεσο διάστημα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, μιλώντας σε δημοσιογράφους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί κάποιο τέλος στις αναλήψεις από ATM.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο φόρος στις αναλήψεις από μηχανήματα τραπεζών θα είναι πολύ μικρός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ύψος του. Στόχος του μέτρου θα ήταν η αναζήτηση αντικινήτρων για τη χρήση χρήματος σε φυσική μορφή και να δοθούν κίνητρα χρήσης των διαδικτυακών συναλλαγών.


σχετικα αρθρα