current views are: 1

27 Μαΐου 2015
Δημοσίευση20:40

«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία των νέων η Ιταλία

Μία θλιβερή πρωτιά καταγράφεται για την Ιταλία στον ΟΟΣΑ.

Δημοσίευση 20:40’
αρθρο-newpost

Μία θλιβερή πρωτιά καταγράφεται για την Ιταλία στον ΟΟΣΑ.

Μία θλιβερή πρωτιά καταγράφεται για την Ιταλία στον ΟΟΣΑ.

Η γειτονική χώρα είναι η τελευταία χώρα στον ειδικό κατάλογο του Οργανισμού με βάση την απασχόληση των νέων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Μόνον το 52,8% των ιταλών νέων 25 με 29 ετών διαθέτει εργασία, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 73,7%.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα στοιχεία της Ελλάδας είναι ακόμη πιο αρνητικά, όμως η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στον εν λόγω κατάλογο.

Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ «35 εκατομμύρια νέοι στις βιομηχανικές χώρες, έχουν βγει από την εμβέλεια των ραντάρ της παιδείας και της εργασίας».

Το 26,1% των Ιταλών μέχρι 30 ετών δεν εργάζεται και συγχρόνως δεν σπουδάζει. Παράλληλα 20% των νέων 16 με 29 ετών στην Ιταλία έχουν ελλιπείς γνώσεις σε ό,τι αφορά την ανάγνωση και τα μαθηματικά. Ο γενικός σχετικός μέσος όρος των χωρών μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη είναι 10%.

Το 17% των ιταλών μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εγκαταλείπει το σχολείο και δεν καταφέρνει να πάρει απολυτήριο ενώ, τέλος, το 54% των νέων δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή στον χώρο εργασίας του.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ένας στους δύο νέους σε Ελλάδα και Ισπανία είναι άνεργος…


σχετικα αρθρα