Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές και το ενδεχόμενο «ατυχήματος» αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως αναφέρει η SD, «οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών δεν διακρίνονται μόνον για την έλλειψη χρημάτων, αλλά κυρίως για την έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Σε αυτό το πλαίσιο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «όποιος δεν εμπιστεύεται τον άλλο εν μέσω διαπραγματεύσεων, όποιος δεν καταφέρνει να καταλάβει έστω και λίγο τον άλλο και να μπει στη θέση του, δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία».

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung το Grexit μπορεί να επέλθει, όχι για αντικειμενικούς λόγους, αλλά επειδή στην προκειμένη κάποιοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν και κυριαρχούν οι προσωπικές έριδες.

«Η Ευρώπη όμως είναι ένα πρότζεκτ στο επίκεντρο του οποίου τίθεται όχι μόνον η προσέγγιση των λαών, αλλά το γεγονός ότι οι πολιτικοί κατάφερναν πάντα να συνεννοηθούν, ακόμη και αν προηγουμένως ήταν δύσπιστοι έναντι του άλλου» αναφέρει το δημοσίευμα.