Την ανησυχία τους για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος εξέφρασε ο πρόεδρος των ιταλών βιομηχάνων, Τζόρτζιο Σκουίντσι, σημειώνοντας ότι «ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία δεν θα βοηθούσε την ισχνή ιταλική ανάπτυξη».

«Στην Ευρώπη, η έκβαση της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα είναι αβέβαιη, αλλά έχουμε, πάντως, μια βεβαιότητα: μια ελληνική χρεοκοπία, ακόμη και χωρίς έξοδο από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, σίγουρα δεν θα βοηθούσε την ευρωπαϊκή οικονομική επανεκκίνηση και την ισχνή ιταλική επιστροφή στην ανάπτυξη» δήλωσε κατά την ετήσια συνέλευση των ιταλών επιχειρηματιών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο.

Ο επικεφαλής των ιταλών βιομηχάνων υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι η τέλεια απόδειξη των ορίων μας. Αν είχε τύχει άμεσης αντιμετώπισης, η ελληνική κρίση θα είχε ήδη επιλυθεί. Στη συνέχεια, όμως, φούσκωσε από τη μια με ακαμψία και περηφάνια, και από την άλλη με προεκλογική έλλειψη αξιοπιστίας, με ένα μείγμα που μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμο».

«Από την Ευρώπη αυτή λείπει η καρδιά και η ψυχή. Ως πεπεισμένος ευρωπαϊστής, είναι κάτι που λέω με μεγάλη λύπη: η σημερινή, αυτή Ευρώπη, δεν μου αρέσει», ολοκλήρωσε ο Τζόρτζιο Σκουίντσι.