Παράταση ως τις 26 Ιουνίου παίρνει η ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έληγε κανονικά την Τρίτη 2 Ιουνίου, καθώς τόσο τα ταμεία όσο και το υπουργείο Εργασίας διαπιστώνουν ότι ο στόχος για έσοδα 1,46 δισ. ευρώ ως το 2018 δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Από τη ρύθμιση κρίνεται σε μεγάλο βαθμό το αν θα γίνουν περικοπές συντάξεων, καθώς η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι τα ελλείμματα στα ταμεία θα κλείσουν από τα έσοδα της ρύθμισης και δεν θα χρειαστεί να μειωθούν κατά 8% οι επικουρικές συντάξεις, αλλά και οι κύριες όπως ζητούν οι δανειστές.

Η εν λόγω ρύθμιση μπορεί να είναι πιο πετυχημένη από όσες προηγήθηκαν, καθώς ανταποκρίνονται περισσότεροι οφειλέτες πλην όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσουν όλοι να τη συνεχίσουν και δεν θα την εγκαταλείψουν στους επόμενους μήνες, όπως άλλωστε συνέβη και με όσες προηγήθηκαν και απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους των εσόδων παρά τις αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις που έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση!

Μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί 175.000 οφειλέτες, σε σύνολο 800.000 οφειλετών που χρωστούν εισφορές στα ταμεία. Ο στόχος που έχει θέσει το υπουργείο Εργασίας είναι για έσοδα της τάξης του 1,46 δις. ευρώ ως το 2018,με την αισιόδοξη όμως πρόβλεψη ότι δεν θα χάσει κανένας ούτε μία δόση!