«Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσέλευση πολιτών για ένταξη στην ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, με τον Δημήτρη Στρατούλη να διαμηνύει ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιαστικά τελεσίγραφα.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων δόθηκε παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 26 Ιουνίου, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 207.056 αποφάσεις, έχουν ρυθμιστεί οφειλές 4.357.483.835,46 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 157.663.375,04 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Με δήλωση του ο κ. Στρατούλης, «ευχαριστεί τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που - παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες– ανταποκρίθηκαν άμεσα στη ρύθμιση, καθώς και τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι συνεχίζουν να επιδεικνύουν ζήλο και ενδιαφέρον για το λειτούργημα τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού».
 

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε σχετικά με τα εμπόδια και τους εκβιασμούς των θεσμών:

Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από τότε που οι λεγόμενοι θεσμοί είχαν θέσει βέτο για το νομοσχέδιο της ρύθμισης οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, τονίζοντας ότι η κατάθεση του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση οφειλών είναι μονομερείς ενέργειες.
 
Παρά τα εκβιαστικά διλήμματα και τις απειλές, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση των παραπάνω νόμων, αποδεικνύοντας ότι δεν δέχεται εκβιαστικά τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να εκτελέσει εντολές άλλων πέραν των εντολών του  λαού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν βαθιές οικονομικές ανάσες τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, να μπορέσουν να επανεκκινήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι και να στηριχθούν τα οικονομικά ασθενέστερα λαϊκά νοικοκυριά.