current views are: 1

3 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση19:50

Ρωμανιάς: Δεν θα υπογράψουμε καμία μείωση στις συντάξεις

Καμία μείωση συντάξεων δεν πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση, διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς. 

Δημοσίευση 19:50’
αρθρο-newpost

Καμία μείωση συντάξεων δεν πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση, διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς. 

Καμία μείωση συντάξεων δεν πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση, διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρωμανιάς τόνισε πως οι δανειστές ζητούν να ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, να μειωθούν οι κύριες, να καταργηθούν ακόμα και τα κατώτατα όρια, τα 15 χρόνια να γίνουν 20 (ως ελάχιστος αριθμός ενσήμων), ενοποίηση των ταμείων κύριας σύνταξης. 

«Για να καταλάβετε για ποιους μιλάμε, πρόκειται για λογιστές που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Έχουν μόνο ένα μολύβι και σου λένε: κόψτε μισθούς και συντάξεις, αύξησε τους φόρους για να μπορούμε να πληρώσουμε τους δανειστές. Δεν καταλαβαίνουν τα πολιτικά επιχειρήματα», είπε ο κ. Ρωμανιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα η μέση επικουρική σύνταξη στην Ελλάδα είναι 168 ευρώ και όλες οι επικουρικές συντάξεις έχουν μειωθεί περίπου 50% και επισήμανε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σημαίνει ότι 4 φορές κάθε χρόνο θα γίνονται μειώσεις στις επικουρικές, με αποτέλεσμα σε 2 χρόνια και 8 μήνες από σήμερα, να έχουν μηδενιστεί.

«Και τους ρωτάμε: πως είναι δυνατόν να πληρώνει κάποιος εισφορές 30 χρόνια και μετά να του πούμε ότι καταργείται η επικουρική σύναξη; Αλλά δεν το καταλαβαίνουν», είπε και συνέχισε:

Έχουμε να κάνουμε με εκβιαστές, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι λογιστές. Και τέτοια μέτρα εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε», επεσήμανε και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση υποκύψει και δεχθεί μειώσεις συντάξεων «αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη πτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Ο κ. Ρωμανιάς εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος – όπως είπε – το Φεβρουάριο του 2012, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, «εξαπάτησε τους βουλευτές, προτρέποντας τους να να ψηφίσουν το PSI. Όπως είπε, μπορεί να ψηφίστηκε 4046/2012, για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος και για την αποκατάσταση των απωλειών από το «κούρεμα», αλλά μέχρι σήμερα δεν κατατέθηκε ούτε ένα ευρώ: 

Πρόκειται για εξαπάτηση ολκής. Ο νόμος έμεινε στα χαρτιά. Τα 25 δισ. που χάθηκαν ισοδυναμούν με 240 δισ. ευρώ απώλεια του ασφαλιστικού συστήματος για τα προσεχή χρόνια. Η κατραπακιά που έφαγε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ήταν άνευ προηγούμενο.


σχετικα αρθρα