Σήμερα, 5 Ιουνίου 2015  γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια ξεχωριστή γιορτή. Από νωρίς το πρωί ο εξωτερικός χώρος των εγκαταστάσεων της WIND στη Λεωφόρο Αθηνών και στο Μαρούσι, μετατράπηκε σε μια σύγχρονη βιολογική λαϊκή αγορά γεμάτη χρώμα από τα προϊόντα των Farmer’s Republic.

Εργαζόμενοι και συνεργάτες ενημερώθηκαν από τους παραγωγούς για την αξία των βιολογικών προϊόντων και ανακύκλωσαν μπαταρίες και παλιές συσκευές. 

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND. Με μήνυμα «reduce – reuse – recycle» η εταιρεία μειώνει ετησίως το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και υιοθετεί συστήματα και διαδικασίες που προωθούν την αειφορία. Έτσι,  το 2014 η WIND: 

Μείωσε  την κατανάλωση ενέργειας κατά 6.722 GJ και  την εκπομπή ρύπων  κατά 3.428 τόνους CO2e 

Προώθησε προς πώληση και επαναχρησιμοποίηση 73 τόνους ηλεκτρικών  και ηλεκτρονικών συσκευών και ανακύκλωσε σχεδόν το 80% των απορριμμάτων της.

Με άλλα λόγια, εξοικονόμησε την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται για έναν ολόκληρο χρόνο 620 νοικοκυριά ώστε να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Όμως, το πιο σημαντικό επίτευγμα  είναι η εξοικονόμηση  χαρτιού, που άγγιξε το περασμένο έτος το 45%  στους λογαριασμούς υπηρεσιών και οφείλεται στην πρωτοποριακή υπηρεσία MY WIND. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όλοι οι συνδρομητές WIND έχουν την ευκαιρία να διαχειρίζονται τις συνδέσεις τους, να ενημερώνονται για τα νέα προϊόντα της εταιρείας και να διευθετούν τους λογαριασμούς τους. 

Η στάση της WIND προς το περιβάλλον άλλαξε και στο εσωτερικό της. Η κατανάλωση χαρτιού γραφείου ανά εργαζόμενο μειώθηκε κατά 52% από το 2008.   


TAGS