Την οριοθέτηση των ελληνικών επιδιώξεων μέσα από μια συμφωνία-πακέτο, τόσο για την τρέχουσα αξιολόγηση όσο και για τη συνολική ρύθμιση του χρέους και ενός αναπτυξιακού πακέτου για την επόμενη μέρα, περιγράφει με έναν ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο στη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων. 

Υποστηρίζει μάλιστα ότι είναι εφικτό να βγούμε στις αγορές τέλος του 2015.

Ο υπουργός ξεκαθαρίζει πως η πρόταση της πενταμερούς είναι προβακατόρικη και προβάλλει τα «δεν» της ελληνικής πλευράς, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για κατάληξη σε συμφωνία σε ανώτερο επίπεδο από τους θεσμούς.

Ανάμεσα στα «όχι» της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνονται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ, η περικοπή του ΕΚΑΣ, η αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς και η επανεξέταση της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ακόμα ότι δεν θεωρεί ότι είναι παραμερισμένος και ότι όλη αυτή φημολογία εκπορεύεται από ορισμένα κέντρα των Βρυξελλών που θέλουν μέσω του ιδίου να πλήξουν τον πρωθυπουργό. 

Δηλώνει, δε, πως στην πολιτική ήρθε για να μείνει και θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του και ως υπουργός και ως απλός βουλευτής.