ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραιτήθηκε ο Τέρλινγκ από την Frigoglass- Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Μαμουλής

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2015, 11:51 / Ανανεώθηκε 9 Ιουνίου 2015, 11:51
Παραιτήθηκε ο Τέρλινγκ από την Frigoglass- Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Μαμουλής
Facebook Twitter Whatsapp

Τα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Frigoglass αναλαμβάνει ο Νικόλαος Μαμουλής σε αντικατάσταση του κ. Τόρστεν Τέρλινγκ. 

Τα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Frigoglass αναλαμβάνει ο Νικόλαος Μαμουλής σε αντικατάσταση του κ. Τόρστεν Τέρλινγκ

Συγκεκριμένα, η Frigoglass ΑΒΕΕ ανακοίνωσε ότι ο κ. Τόρστεν Τέρλινγκ (Torsten Tuerling) ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με ισχύ από την 31η Αυγούστου 2015 για προσωπικούς λόγους. 

Ο κ. Τέρλινγκ ανέλαβε καθήκοντα στη Frigoglass τον Μάιο του 2012. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, υπό την καθοδήγησή του, η Frigoglass ισχυροποίησε την ανταγωνιστικότητα της με την ενοποίηση των παραγωγικών της μονάδων, επαναπροσδιόρισε τη φήμη για την ποιότητά της και εγκαθίδρυσε το Σύστημα Υπεροχής της Frigoglass (Frigoglass Excellence System). Το πάθος του για καινοτομία οδήγησε σε μια εκ θεμελίων αναθεώρηση του φάσματος των παραγόμενων προϊόντων και στην πρόσφατη κυκλοφορία της νέας πρωτοπόρου γενιάς ψυγείων ICOOL που έτυχε ευρείας αποδοχής. Ο κ. Τέρλινγκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιτυχή ολοκλήρωση της πρόσφατα συναφθείσας συμφωνίας για την πώληση του κλάδου υαλουργίας καθώς και στην έκδοση του ομολογιακού δανείου το 2013. 

Περαιτέρω, η Frigoglass ανακοίνωσε τον διορισμό του κ. Νικολάου Μαμουλή ως νέου διευθύνοντος συμβούλου με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Μαμουλής ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2013 τα καθήκοντα του οικονομικού διευθυντή του ομίλου. Ο ρόλος του υπήρξε πρωταρχικός, εργαζόμενος από κοινού με τον κ. Τέρλινγκ, στην ολοκλήρωση των στρατηγικών πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του κλάδου υαλουργίας. Ο κ. Μαμουλής, διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε διάφορες εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της CCHBC και της Lafarge.