Την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε:

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολιτικός ένθεν και ένθεν που θα επιτρέψει να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ευρώπη. Και το 2012 ήμουν αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά, πράγμα που τελικά συνέβη. Το ίδιο αισιόδοξος είμαι και τώρα ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και θα υπάρξει συμβιβασμός. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, επισήμανε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει κανονικά το επενδυτικό του πρόγραμμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ταχύτητες ίντερνετ και στην ψηφιακή τηλεόραση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο αναμένονται νέα συνδυαστικά πακέτα, τα οποία θα δοθούν προς έγκριση στη ρυθμιστική αρχή.

Σχετικά με την εξέλιξη της εθελουσίας εξόδου στον όμιλο, χθες έληξε η προθεσμία των αιτήσεων και, όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, 800 άτομα θα συμμετέχουν τελικά στο πρόγραμμα, αυξάνοντας το ποσό που θα δαπανήσει ο ΟΤΕ σε 110 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε, είπε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε 300 νέες προσλήψεις, στις 2000 που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον Οργανισμό.

Κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο να παραχωρήσει στα δημόσια ταμεία τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΤΕ, που φθάνουν το 1 δισ. ευρώ, ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από την κυβέρνηση και πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι μέτοχοι της εταιρείας και όχι ο ίδιος.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την εξαγορά της Forthnet, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε ότι η αρχική εκδήλωση προσφοράς έγινε, πριν έναν χρόνο, διάστημα μέσα στο οποίο έχουν προκύψει νέα δεδομένα.

Θα εξετάσουμε εκ νέου τα δεδομένα της αγοράς, ωστόσο σημείωσε με έμφαση ότι οι συνδρομητές του ΟΤΕ ΤV έχουν ξεπεράσει τις 370.000 και στο τέλος του έτους θα έχουν αγγίξει τις 400.000 συνδρομητές, δημιουργώντας νέα δεδομένα. Σημειώνοντας, ωστόσο ότι δεν μπορεί να αποκλείσει μία πιθανή εξαγορά, αν η προσφορά είναι πολύ ελκυστική.