current views are: 1

10 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση14:35

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων

Στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης των Μελών της.

Δημοσίευση 14:35’
αρθρο-newpost

Στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης των Μελών της.

Στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης των μελών της.

Στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος.

Στις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων παρέμειναν οι κ.κ.: Νίκος Μπιλίρης, Νέλλη Κάτσου και Αριστείδης Μπελλές. Γενικός Γραμματέας ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης με Αναπληρωτή τον κ. Ευστάθιο Λοΐζο και Ταμίας ο κ. Αναστάσιος Ροδόπουλος (πρόεδρος της ΔΕ του Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικής Διοικήσεως).

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν τα Μέλη: Πάνος Αγερίδης (πρόεδρος της ΔΕ του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών), Ηρώ Αθανασίου, Δημήτρης Βιδάκης, Μαίρη Γεωργιάδου (πρόεδρος της ΔΕ του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού), Γιάννος Γραμματίδης, Νάγια Καλογεράκη, Στέλιος Κανάκης, Βασίλης Λώλας (πρόεδρος της ΔΕ του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων), Αναστασία Μάνου (πρόεδρος της ΔΕ του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών), Κώστας Μαχαίρας, Δημήτρης Α. Μαύρος (πρόεδρος της ΔΕ του Τομέα Ηγεσίας), Νίκος Μπακατσέλος (πρόεδρος της ΔΕ του Τμήματος Μακεδονίας, Χαράλαμπος Ντόλκας (πρόεδρος της ΔΕ του Τομέα Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης), Αθανάσιος Ρούλιας (Γενικός Διευθυντής ΕΕΔΕ), Σωτήρης Σεϊμανίδης, Παναγιώτης Στάπας, Μάρκος Φραγκουλόπουλος (πρόεδρος της ΔΕ του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ), Νίκος Χριστοδούλου (πρόεδρος της ΔΕ του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών) και ex officio ο κ. Νίκος Εμπέογλου.

H γενικη συνέλευση της ΕΕΔΕ

Με την παρουσία πλήθους στελεχών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Γενική Συνέλευση των Μελών της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας, κ. Αθανάσιος Ρούλιας, παρουσίασε τα πεπραγμένα της ΕΕΔΕ, των πέντε Ινστιτούτων και των τεσσάρων Τομέων της, τονίζοντας πως το 2014 παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η ΕΕΔΕ σε αντίθεση με άλλους συναφείς, σε διεθνές επίπεδο, οργανισμούς – συνεχίζει να διατηρεί μία μεγάλη δύναμη νομικών και φυσικών μελών, στα οποία προσφέρει τις παροχές για τις οποίες έχει δεσμευθεί, ενώ η παρουσία της γίνεται όλο και πιο σημαντική για την ελληνική οικονομία και κοινωνία γενικότερα. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο. κ. Ρούλιας, η ΕΕΔΕ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της σε όλους τους τομείς. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, μεταξύ άλλων, τα μέλη της ΕΕΔΕ που προσφέρουν εθελοντικά χρόνο και ενέργεια συμμετέχοντας στο έργο της Εταιρίας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της Εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος στην ομιλία του αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας επεσήμανε πως «βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Έχουμε χάσει τις αξίες μας, έχει διαλυθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας, έχουμε βασίσει την ανάπτυξη της χώρας στην προσωπική και όχι στην εθνική μας ανάπτυξη, έχουμε αρχίσει να χάνουμε την κοινωνική μας συνοχή και, το χειρότερο, έχουμε πάψει να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, έχουμε χάσει τις ελπίδες μας. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουν όλα αυτά και στην προσπάθεια αυτή η ΕΕΔΕ θα είναι παρούσα – κάτι που δικαιούται να είναι παρούσα, αν αξιολογηθεί το μέχρι σήμερα έργο της».

«Πρέπει κατ’ αρχήν όλες οι οργανώσεις (κοινωνικοί εταίροι, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς) να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να φέρουμε τη χώρα στο σημείο που πρέπει να βρίσκεται. Αυτή την ένωση εμείς την προωθούμε, μέσω των συνεργασιών που αναπτύσσουμε και θα συνεχίσουμε να την προωθούμε και στο μέλλον. Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι πρέπει σαν κοινωνία να ξεφύγουμε από το “εγώ της κρίσης” και να ξανασυναντηθούμε στο “εμείς της προόδου”. Μόνον έτσι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία. Η ανάπτυξη της χώρας είναι θέμα των παραγωγικών δυνάμεων, η σωστή διαχείριση και η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να είναι θέμα των πολιτικών. Από την άλλη μεριά, η ΕΕΔΕ παρακολουθεί τα παγκόσμια τεκταινόμενα και με πολύ σημαντικές διοργανώσεις και πρωτοβουλίες της αποδεικνύει ότι συμμετέχει ενεργά σε αυτά ως παράγοντας αλλαγής. Αλλαγή, που δεν μπορεί παρά να πραγματοποιηθεί μέσω της τόνωσης της επιχειρηματικότητας, της παιδείας, της δια βίου μάθησης και της ριζικής παραγωγικής αναδιάρθρωσης».


σχετικα αρθρα