Σύνεδροι από 35 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο για την Ποιότητα που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), με την ιδιότητα του National Representative του European Organization for Quality (EOQ) στις 11 και 12 Ιουνίου 2015, με θέμα: “Is Quality a Philosophy or is it a Mindset?”

Πρόκειται για την 59η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του διεθνούς αυτού οργανισμού, το οποίο υλοποιείται κάθε χρόνο από έναν εθνικό οργανισμό μέλος του EOQ. Την ιδιαίτερη αυτή τιμή και ευθύνη ανέλαβε για το 2015 η ΕΕΔΕ. Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται κορυφαία στελέχη, διευθύνοντες σύμβουλοι, γενικοί διευθυντές, στελέχη διαχείρισης ποιότητας, ειδικοί σύμβουλοι και επιθεωρητές συστημάτων, καθώς και εκπρόσωποι από ομόλογους quality associations του εξωτερικού.

Στη διάρκεια του διήμερου Συνεδρίου πάνω από 50 ομιλητές από 20 χώρες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Ποιότητας, θα προβάλουν τη σημασία υιοθέτησης και εφαρμογής των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας στην παραγωγική διαδικασία και θα επισημάνουν τη συμβολή της πιστοποίησης στην επίτευξη οικονομικών & περιβαλλοντικών οφελών, στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και, τελικά, στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Στόχος του 59ου Συνεδρίου του EOQ είναι να απαντηθεί τελικά το ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα της Ποιότητας - ως συνισταμένης της κουλτούρας επιχειρήσεων και οργανισμών – να συνεισφέρει στη βελτίωση όλων των πτυχών της επιχειρηματικής δράσης.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι Keynote Speakers, οι οποίοι θα απευθυνθούν στην ολομέλεια του Συνεδρίου:

-Θεοδόσης Π. Τάσιος, Καθηγητής ΕΜΠ, “Ethical components in Quality management”
-John Pearson, Chairman of Shazam Entertainment, “A Culture of Quality”
-Jo Fairley, Entrepreneur, Judges Bakery, “Why good quality is good business - from a Portobello bedroom to a global ethical brand: the success story of Green & Black’s organic chocolate”
-Κωνσταντίνος Καρυπίδης, Mentalist Performer, “Shifting to a quality mindset”

Το πρόγραμμα, όπως έχει διαμορφωθεί, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της Ποιότητας και να υιοθετήσουν εφαρμοσμένες έρευνες και μεθοδολογίες από μελέτες περιπτώσεως οργανισμών που διακρίνονται σε παγκόσμια επίπεδο για την άριστη πορεία τους στον συγκεκριμένο τομέα.

Τα κυριότερα σημεία της θεματολογίας του Συνεδρίου συνοψίζονται στις ακόλουθες παράλληλες ενότητες: Πιστοποίηση Προσωπικού (Personnel Certification), Γνωριμία με τους European Quality Leaders (Meet the European Quality Leaders), Φιλοσοφία της Διαχείρισης Ποιότητας (Quality Management philosophy), Διαχείριση Γνώσης: ποιότητα - καινοτομία (Knowledge management, quality management vs. innovation), Καίριες στρατηγικές για τη δημιουργία Νοοτροπίας Συμμόρφωσης (Key strategies for creating a Culture of Compliance), Εξειδικευμένη έρευνα σε θέματα Διαχείρισης Ποιότητας (Quality Management-focused research), Πρόσφατες εξελίξεις σε μοντέλα και πρότυπα (Recent developments in models and standards).

Το βράδυ της Πέμπτης, 11 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η απονομή του "European Quality Leader Award" κατά τη διάρκεια του Gala Dinner που θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι τα Αγγλικά. Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.quality2015.eu .

Η διαδικασία εγγραφής συμμετεχόντων συνεχίζεται και πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΕΔΕ: Πάρης Κορωναίος, τηλ.: +30 2102112000 (*723), Email: [email protected] και Αγγελική Θεοδωρακοπούλου, τηλ.: +30 2102112000 (*525), Email: [email protected] .

Χορηγοί επικοινωνίας: Direction, Η Καθημερινή, Χορηγοί διαδικτυακής Επικοινωνίας: advertising.gr, BusinessNews.gr. Τηλεοπτικός Χορηγός: SBC TV.

Πληροφορίες για τους ομιλητές: http://www.quality2015.eu/speakers.php
Πληροφορίες για το πρόγραμμα:  http://www.quality2015.eu/program.php