Για εγκλήματα που περιλαμβάνουν τη δωροδοκία διώκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της PetroChina Λιάο Γονγκγουάν ο οποίος αποπέμφθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα. 

Ο Λιάο είχε παραιτηθεί από τις θέσεις του αντιπροέδρου και του μη εκτελεστικού διευθυντή τον Μάρτιο. Ήταν ο πιο υψηλόβαθμος από τους δύο αντιπροέδρους της PetroChina, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας, και δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματούχος της επιχείρησης. 

Η κομματική επιτροπή κατά της διαφθοράς, η Κεντρική Επιτροπή για την Επιθεώρηση της Πειθαρχίας, δήλωσε πως ο Λιάο καταχράστηκε τη θέση του προκειμένου να βοηθήσει σε προαγωγές, έλαβε "τεράστια" ποσά δωροδοκίας και διέπραξε μοιχεία. 

"Ο Λιάο Γονγκγουάν ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος και προέβη σε σοβαρές παραβιάσεις των πολιτικών κανόνων του κόμματος και της πειθαρχίας της οργάνωσης", ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση. 

Ο Λιάο και τεκμήρια των εγκλημάτων που διέπραξε θα παραδοθούν στις νομικές αρχές προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη, προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα πραγματοποιεί πάντα τις δικές του έρευνες προτού εμπλακεί η δικαιοσύνη. Καθώς το κόμμα ελέγχει τα δικαστήρια, τα τελευταία συνήθως δεν αντικρούουν τις κατηγορίες που προσάπτει το κόμμα.