Ο Γιάννης Κούβαρης φέρεται να αναλαμβάνει την προεδρία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Πρόκειται για μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη επιλογή του προσώπου αποτέλεσε πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα προς την αρμόδια επιτροπή της κυβέρνησης που έχει συγκροτηθεί για το θέμα των διοικήσεων στα λιμάνια και η οποία έγινε δεκτή.

Σημειώνεται ότι τα βιογραφικά των υποψηφίων που θα τεθούν επικεφαλής των διοικήσεων του ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών θα εξεταστούν από ιδιωτική επιτροπή αξιολόγησης, αλλά και από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδωτικής Περιουσίας του Δημοσίου( ΤΑΙΠΕΔ).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και ΟΛΘ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν αποκλείεται οι αξιολογήσεις των υποψηφίων να τεθούν υπόψη και στην επιτροπή αξιολόγησης δημοσίων επιχειρήσεων στη βουλή.