Ένα νέο, μεγάλο επενδυτικό - αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα μας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επικεφαλής του οποίου ήταν ο γενικός διευθυντής κ. Luca Lazzaroli.  Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού με τον Πρόεδρο της Τράπεζας κ. Werner Hoyer.

Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 12  Ιουνίου στο υπουργείο Οικονομικών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και αποφασίσθηκε η συνέχιση και εντατικοποίηση των συνομιλιών των δύο πλευρών, ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου, να έχουν αποσαφηνισθεί οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου και να δρομολογηθεί η υλοποίηση του.

Αυτό το επενδυτικό σχέδιο θα κινηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδιασμού της ελληνικής κυβέρνησης για μια βιώσιμη συμφωνία, που θα έχει ως βασικούς πυλώνες: την αναδιάρθρωση του χρέους, την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. 

Υπεθυμίζεται ότι το θέμα των μεταρρυθμίσεων συζητείται το απόγευμα στο Παρίσι στη συνάντηση που έχει ο κ. Βαρουφάκης με τον Γ.Γ του ΟΟΣΑ κ. Ανχελ Γκουρία.