Πυρετός διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων, αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα διεξαχθεί το έκτακτο Eurogroup, που θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής.

Το eurogroup επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 4 το μεσημέρι και ο σκοπός της θα είναι να προετοιμάσει την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί αργότερα την ίδια μέρα.

Το newpost.gr, από χθες είχε γράψει πως στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαικές πηγές, οι δανειστές πιθανόν να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης εφόσον επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ, νωρίτερα το πρωί, εκτίμησε πως η πιθανότερη ημερομηνία είναι η Δευτέρα, δηλαδή λίγες ώρες πριν τη σύνοδο των ηγετών.

Ο γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν τόνισε πως πριν από τη Σύνοδο Κορυφής υπάρχει ακόμα «δουλειά» που θα πρέπει να γίνει, ώστε να εξεταστεί τεχνικά ένα πλήθος ζητημάτων. 

Τα μηνύματα από το Βερoλίνο πάντως δίνουν περιθώριο για συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο και σε κάθε περίπτωση μέχρι τη Δευτέρα. 

Την άποψη ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίου Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.