current views are: 1

19 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση11:39

Η ΕΚΤ αύξησε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες – Ελπίζει σε συμφωνία τη Δευτέρα

Αύξηση της χρηματοδότησης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δημοσίευση 11:39’
αρθρο-newpost

Αύξηση της χρηματοδότησης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αύξηση του ανώτατου ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η αύξηση του ορίου του ΕLA σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ κυμαίνεται στα 3,3 δισ. ευρώ και κρίνεται ικανοποιητική προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών. H σημερινή αύξηση από την Φρανκφούρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ, ανέρχεται στο 1,8 δισ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ εξέφρασε την ελπίδα η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας να καταλήξει σε μία συμφωνία.

Παρά την χθεσινή διάψευσή της, η Τράπεζα της Ελλάδος αναγκάστηκε να ζητήσει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την αύξηση του ELA προκειμένου να καλυφθεί το κύμα των εκροών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις καταθέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι χθες και σήμερα οι εκροές σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.

 


σχετικα αρθρα