Ανησυχία προκαλεί στη Γαλλία το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση στο ελληνικό ζήτημα. Ο γαλλικός τύπος, όπως και ο γαλλικός λαός, ο οποίος βγήκε στους δρόμους την Κυριακή με σκοπό να εκφράσει την υποστήριξή του στον ελληνικό λαό, ευελπιστεί σε ένα αίσιο τέλος στο ελληνικό «δράμα».
 
Ιδιαίτερη ταραχή προκαλεί στη Γαλλιά εδώ και κάποιες μέρες το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει η ίδια, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, σε περίπτωση Grexit. Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro σε συνεργασία με τον οικονομολόγο Philippe Waechter της εταιρίας Natixis Asset Management υπολόγισαν πως σε περίπτωση Grexit, το ελληνικό χρέος θα στοιχίσει σε κάθε γαλλικό νοικοκυριό μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της γαλλικής εφημερίδας, από τα 320 δισεκατ. του ελληνικού χρέους, η Γαλλία έχει ως υποχρέωση να αναλάβει περίπου 20% του ποσού, δηλαδή περισότερα από 64 εκατ. ευρώ.
 
Ωστόσο, ο Philippe Waechter θεωρεί σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί το πραγματικό κόστος ενός τέτοιου «ναυαγίου» τονίζοντας πως «είναι σε κίνδυνο η αξιοπιστία ολοκληρης της ευρωζώνης».