Το τραπεζικό σύστημα της ΠΓΔΜ είναι σταθερό και σε θέση να αντέξει χωρίς σοβαρές συνέπειες την πίεση από μια πιθανή κρίση στην ευρωζώνη, τόνισε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της, Ντίμιταρ Μπόγκοβ.

Ο κ. Μπόγκοβ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ», ενημέρωσε ακόμη τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ για τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κεντρική Τράπεζα και τα πιθανά σενάρια αντιμετώπισης μιας κρίσης στην ευρωζώνη.

«Η Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει συνεχώς τα αναγκαία μέτρα και έχει ετοιμάσει συμπληρωματικά προληπτικά μέτρα, αν υλοποιηθεί το χειρότερο σενάριο. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να εγκριθούν αυτά τα πρόσθετα μέτρα. Οι καταθέτες στις μακεδονικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανήκουν σε ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν, επειδή οι καταθέσεις είναι ασφαλείς και βασίζονται κατά πρώτο και κύριο λόγο στη σταθερότητα της οικονομίας της χώρας. Έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», επισήμανε ο κ. Μπόγκοβ, μετά τη συνάντηση.

«Είμαι σε θέση να τονίσω ότι οι καταθέσεις σε όλες τις τράπεζες της χώρας είναι ασφαλείς. Οι τράπεζες είναι σταθερές και το δηνάριο παραμένει σταθερό. Θα αντέξουν αυτήν την κατάσταση και σε ένα ενδεχόμενο σοκ από την ελληνική κρίση χρέους», πρόσθεσε.