Με τον τίτλο 'Ελλάδα, «Η Αθήνα έχει εκπληρώσει το 90% των αιτημάτων» αναφέρεται σήμερα το πρωί η γαλλική εφημερίδα Liberation στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξελλες
 
Αν και η Αθήνα συμφώνησε την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος προτέινοντας τρία διαφορετικά ποσοστά φορολόγησης (6%, 13% και 23%), η δανειστές απαιτούν να υπάρξουν μόνο δύο ποσοστά (11% και 23%). 
 
Η γαλλική εφημερίδα υποστηρίζει πως η Ελλάδα αποδέχεται την κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά μόνο για τα πιο «πλούσια» νησιά (Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος). Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και όπως σημειώνει μια ευρωπαϊκή πηγή «οι τουρίστες, κυρίως οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, θα την πληρώσουν». 
 
Η εφημερίδα τονίζει πως βρίσκονται κοντά στο σημείο να κλείσει η συμφωνία μεταξύ της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και της Ελλάδας η οποία αναγκάστηκε να προτείνει μείωση των δαπανών και αύξηση ορισμένων φόρων. 
 
Σύμφωνα με «πηγή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης «η Αθήνα έχει εκπληρώσει το 90% των αιτημάτων» των δανειστών.
 
Στην ουσία, όπως υπογραμμίζει η Liberation, η Ελάδα, βρισκόμενη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με τη λήξη του ευρωπαϊκού πλάνου οικονομικής βοήθειας στις 30 του μηνός, τις μαζικές αναλήψεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες από τον ελληνικό λαό λόγω του εξασθενημένου τραπεζικόυ τομέα και την κατάρρευση της οικονομίας (οι προβλέψεις για οικονομική ανάκαμψη έπεσαν κατακόρυφα από 3% στο 0.5% τους τελευταίους μήνες), δεν είχε πλέον πολλές επιλογές στη διάθεσή της.