current views are: 2

25 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση05:18

Εκτός ρωσικής αγοράς οριστικά τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά

Οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς οδηγούνται τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά, μετά την υπογραφή του ρωσικού διατάγματος για την επέκταση επί ένα ακόμη έτος του ρωσικού εμπάργκο. 

Δημοσίευση 05:18’
αρθρο-newpost

Οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς οδηγούνται τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά, μετά την υπογραφή του ρωσικού διατάγματος για την επέκταση επί ένα ακόμη έτος του ρωσικού εμπάργκο. 

Οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς οδηγούνται τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά, μετά την υπογραφή του ρωσικού διατάγματος για την επέκταση επί ένα ακόμη έτος του ρωσικού εμπάργκο

Όπως δήλωσε ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, Γιώργος Πολυχρονάκης, μετά από την υπογραφή του ρωσικού διατάγματος την Τετάρτη, «δεν επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι προσδοκίες παραγωγών και εξαγωγέων οπωροκηπευτικών, για χαλάρωση του ρωσικού εμπάργκο».

«Μετά τις εξελίξεις αυτές, καθίσταται σαφές ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον ένας στρατηγικός εταίρος για την ΕΕ και οδηγούν τη χώρα μας οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς – και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και χωρίς τη Ρωσία. Γι’ αυτό ψάχνουμε για αγορές σε όλο τον κόσμο για τα ελληνικά προϊόντα».

»Η πορεία που ακολούθησαν μέχρι σήμερα οι εξαγωγές μας επιβεβαίωσε την τοποθέτησή μας ότι η κατάσταση αυτή, του ρωσικού εμπάργκο, μπορεί να έχει και μία θετική πλευρά – δηλαδή να ενεργοποιήσει τη χώρα μας και την ΕΕ, προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης-διόρθωσης των πολιτικών και προσανατολισμού των εξαγωγών μας. 

»Ήδη έδωσε την ευκαιρία στη χώρα μας να στραφεί, τόσο στις παραδοσιακές αγορές, αλλά και σε νέες, προκειμένου να υπάρξουν θετικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις». 

Ο κ. Πολυχρονάκης πρόσθεσε ότι «η ΕΕ θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της στον αγροτικό τομέα, με σκοπό να την στρέψει στις αρχές της προτίμησης των κοινοτικών προϊόντων-οπωροκηπευτικών, για να καταστεί δυνατόν να αντιμετωπισθούν σωστά καταστάσεις σαν τη σημερινή». 


σχετικα αρθρα