Για σχέδια της ευρωζώνης ώστε να μη μεταδοθεί η αναστάτωση που θα προκληθεί από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας κάνουν λόγο οι Financial Times. Ταυτόχρονα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αναφέρεται πως επιδόθηκε τελεσίγραφο στην Αθήνα. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής των FT Πίτερ Σπίγκελ, deν υπάρχει πιθανότητα οι δανειστές να αποδεχθούν τη νέα ελληνική πρόταση και, για την περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδεχθεί τη σημερινή πρόταση των θεσμών, η ΕΕ ετοιμάζει σχέδιαώστε να μη μεταδοθεί η οικονομική αναστάτωση που θα προκληθεί από ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια. 

Το τεταμένο κλίμα επιβεβαιώθηκε όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μαζί με ορισμένους υπουργούς είπαν στους ομολόγους τους ότι πιστεύουν πως το συμβιβαστικό σχέδιο των θεσμών είναι πολύ επιεικές και δεν αφήνει περιθώριο για άλλες παραχωρήσεις στην Ελλάδα. 

«Δεν υπάρχει σύγκλιση, δεν υπάρχει απολύτως καμία σύγκλιση. Φαίνεται άσχημη η κατάσταση», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στους FT. 

Εξάλλου, η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο του αυριανού της φύλλου κάνει λόγο για «τελεσίγραφο»  (ultimatum), ενώ στον υπότιτλο του κειμένου επισημαίνεται πως «οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να εγκλωβίσουν την Ελλάδα» και πως «η κατάσταση μοιάζει ζοφερή».