ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για τις 100 δόσεις

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2015, 12:02 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2015, 13:21
Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για τις 100 δόσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Παρατίνεται έως τις 15 Ιουλίου 2015 η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρατίνεται έως τις 15 Ιουλίου 2015 η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να καταταθεί από την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.», μια δεύτερη τροπολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στη ρύθμιση, η διορία της οποίας έληγε σήμερα.

«Η ημερομηνία αυτή αποτελεί την τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η παραπάνω τροπολογία συνιστά ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα χιλιάδες μηνύματα πολίτων». 

«Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται στη τελική φάση», σημειώνεται. 

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι «η μέχρι σήμερα εξαιρετική ανταπόκριση, με τους 750.000 φορολογούμενους, κυρίως φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, οι οποίοι έθεσαν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. €, αποτελεί ένδειξη επίσης της εμπιστοσύνης ευρύτερων στρωμάτων του λαού ότι μπορεί να υπάρξει ένα μέλλον διαφορετικό από την σημερινή κατάσταση προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας και της χώρας».

Παράλληλα, παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου και η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.