Στους βιομήχανους της Θεσσαλονίκης μίλησε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέδριο με «Η επανεκκίνηση της Ελληνικής Βιομηχανίας. Οι παράμετροι της παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στις προτάσεις της κυβέρνησης είπε  ότι «το μείγμα πολιτικής που προτείνει η κυβέρνηση είναι αντι-αναπτυξιακό. Σκοτώνει την πραγματική οικονομία. Πιέζει περαιτέρω τον ιδιωτικό τομέα. Η έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ, καθώς και η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ θα γονατίσει τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι έκτακτες εισφορές που ακούω ότι θα επιβληθούν είναι μέγα λάθος. Επίσης, προβλέπονται σκληρά μέτρα για συνταξιούχους, εργαζομένους και φορολογουμένους με μεσαία εισοδήματα. Οι νέες διατάξεις θα επιφέρουν έμμεσες μειώσεις 6% στις συντάξεις και 1,5% στους μισθούς. Ταυτόχρονα, θα έχουμε σαρωτικές μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό ΦΠΑ. Πιστεύω ότι πρέπει να επιμείνουμε στην περιστολή δαπανών του δημοσίου, ναι, υπάρχουν περιθώρια και έχουν κατατεθεί προτάσεις. Αν η κυβέρνηση τις άκουγε θα καταλάβαινε ότι η υπερφορολόγηση δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Το ζητούμενο είναι θέσεις εργασίας. Τα περί κρατικών επιχειρήσεων που λέει η κυβέρνηση δεν θα μειώσουν την ανεργία. Αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Η απασχόληση θα αυξηθεί από ιδιώτες επενδυτές, από επιχειρήσεις. Αν αυτές τις σκοτώσεις φορολογικά, το παιχνίδι χάνεται».

Στη συνέχεια μίλησε για τα «καθημερινά» προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική βιομηχανία και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε άμεσα πολιτικές ενταγμένες σ’ ένα πλαίσιο εθνικής συναίνεσης για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας βάσης».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «η Ελλάδα ήταν πάντα συνυφασμένη με την ελευθερία. Δεν ήταν τυχαία η προκοπή των Ελλήνων στη ναυτιλία και το εμπόριο ανά τους αιώνες. Την ελευθερία πρέπει να κατακτήσουμε και πάλι, απαλλαγμένοι από τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση, απαλλαγμένοι από τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών».