Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, σχετικά με τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας θα αξιολογήσει τις συνθήκες ρευστότητας των τραπεζών και θα αποφασίσει για το αν θα αυξηθεί το όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευσότητας (ΕLA).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι στις Βρυξέλλες, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα  και την Τράπεζα της Ελλάδος για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας» έγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές τράπεζες

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές συστημικές τράπεζες βρίσκονται σε εγρήγορση και σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των επικεφαλής τους.

Μετά τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ για τη χορήγηση ή τη διακοπή του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες,θα ακολουθήσει σύσκεψη των διοικήσεων των τεσσάρων τραπεζών με το διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος και φέρει την ευθύνη να εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τη λήψη μέτρων περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων.