Την ετοιμότητά της να λειτουργήσει εντός της επόμενης ώρας κάτω από το νέο καθεστώς περιοριστικών μέτρων δηλώνει η Τράπεζα Πειραιώς. 

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άνθιμος Θωμόπουλος η τράπεζα είναι έτοιμη να συμβάλει στην εξειδίκευση και στην υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων ώστε οι περιορισμοί που επιβληθήκαν να έχουν όσο το δυνατόν ηπιότερη επίδραση και να αποτρέψουν να έχουν μη αναστρέψιμες επιδράσεις στην ελληνική οικονομία. 

Ο κ. Θωμόπουλος επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς ήταν έτοιμη να εξετάσει σχέδιο επανάκτησης καταθέσεων που είχαν φύγει από το τραπεζικό σύστημα τις τελευταίες ημέρες ευελπιστώντας ότι σήμερα θα βλέπαμε λύση στο ελληνικό πρόβλημα και όχι το αδιέξοδο.

Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς για τη συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία της τράπεζας σε πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες συνθήκες για την Ελλάδα. 

Εν τω μεταξύ η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις και τις εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Λογιστών για την εταιρική χρήση του 2014.