Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν είπε λίγο πριν από το eurogroup ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

«Σε ό,τι με αφορά, σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, υπάρχει πάντα μια συμφωνία ανοιχτή (για την Ελλάδα)» είπε ο Πάντοαν στο ραδιόφωνο του BBC.

«Το προφίλ χρέους της Ελλάδας είναι πολύ λιγότερο ανησυχητικό απ’ ό,τι….παρουσιάζεται συχνά. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να επιστρέψει στην ανάπτυξη και για να επιστρέψει στην ανάπτυξη η Ελλάδα χρειάζεται εμπιστοσύνη, πίστωση και ιδίως διαρθρωτικά μέτρα».

Ένα πιο αδύναμο νόμισμα προφανώς δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα και εάν η χώρα κατέληγε να βγει από την ευρωζώνη, η νομισματική ένωση θα γίνει ένα διαφορετικός οργανισμός που θα χρειάζεται να παραμείνει εστιασμένος στη στενότερη ολοκλήρωση.

«Σε αυτή τη φάση ό,τι και να συμβεί, χρειάζεται να επιταχύνουμε την ολοκλήρωση και την οικοδόμηση των θεσμών στην ευρωζώνη ξεκινώντας από μια βαθύτερη τραπεζική ένωση».