Κανονικά πληρώνονται από σήμερα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία οι συντάξεις του ΟΓΑ, ενώ άρχισαν να πιστώνονται σταδιακά και στους λογαριασμούς των συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΤΕΑΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, μεταφέρονται 120 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ προκειμένου να καταβληθεί σήμερα και στους συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες ολόκληρη η σύνταξη. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να καταβληθεί η μισή σήμερα και η άλλη μισή τις επόμενες ημέρες, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να πιστβθεί ολόκληρη εντός της ημέρας. 

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα λάβουν ολόκληρη τη σύνταξή τους είτε πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ είτε μέσω των ταχυδρόμων. 
Συνολικά 447.720 δικαιούχοι του ΟΓΑ σε όλη τη χώρα έχουν επιλέξει τα ΕΛΤΑ για την είσπραξη της σύνταξής τους και θα λάβουν όλο το ποσό της σύνταξης. Η πληρωμή θα πραγματοποιείται, όπως πάντα, είτε από τους ταχυδρομικούς διανομείς είτε από την θυρίδα συναλλαγής των ταχυδρομικών καταστημάτων, ανάλογα με την επιλογή που έχουν ήδη κάνει οι δικαιούχοι.

Μικρές καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ αντιμετωπίζονται, με την διοίκηση να επισημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια και πραγματοποιείται συνεχής τροφοδοσία των υποκαταστημάτων στην περιφέρεια, ώστε οι διανομείς χωρίς πρόβλημα να παραδώσουν στους συνταξιούχους τη σύνταξή τους.

Εν τω μεταξύ, το πρωί πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 20.000 δικαιούχων και τα προνοιακά επιδόματα του ΟΓΑ, των οποίων εκκρεμούσε η καταβολή από το 2013 και το 2014. Τα νέα επιδόματα θα καταβληθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.