Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.30  το βράδυ η συνάντηση των τραπεζιτών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Εν αναμονή της έκδοσης νέας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ισχύει η ΠΝΠ της προηγούμενης εβδομάδας. Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν αφότου συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΚΤ για τον ELA.

Να σημειωθεί ότι ισχύει ακόμη το ίδιο καθεστώς με τη λειτουργία των τραπεζών και των ΑΤΜ όπως την προηγούμενη εβδομάδα. 

Με τη σημερινή απόφαση του ελληνικού λαού, το μήνυμα είναι «ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ και όχι στους όρους που προτάθηκαν». Η κυβέρνηση έχει τονίσει και προεκλογικά και μετεκλογικά ότι ο προσανατολισμός της είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
 
Ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν αύριο και θα λειτουργήσουν όπως λειτούργησαν την Παρασκευή 3 Ιουλίου ώστε οι συνταξιούχοι να πάρουν τα 120 ευρώ.
 
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών από την πλευρά της ανακοινώνει ότι τα καταστήματα των τραπεζών – μελών της που ήταν ανοικτά την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 θα είναι ανοικτά και αύριο, Δευτέρα 6 Ιουλίου, για τις ίδιες συναλλαγές. Ειδικότερα, σε αυτά τα καταστήματα θα εξυπηρετηθούν και όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμα εισπράξει το ποσό των 120 ευρώ, διότι δεν έχουν κάρτα.

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 

Δείτε τον χάρτη των αποτελεσμάτων