Προς το συμφέρον όλων είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε σήμερα ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο κ.  Νοβότνι, τόνισε πως «όλοι έχουμε συμφέρον να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Αλλά φυσικά γνωρίζουμε ότι αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνουν μια σειρά από ενέργειες».

Ερωτηθείς για το πόσο αισιόδοξος είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ, ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας δήλωσε ότι «δεν είναι θέμα αν είναι κανείς αισιόδοξος, αλλά εάν είναι ‘ρεαλιστής’».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Νοβότνι είπε ότι η παραίτησή του δεν θα βοηθήσει ούτε θα πλήξει τις διαπραγματεύσεις, επειδή τα θέματα δεν αφορούν συγκεκριμένους ανθρώπους αλλά τις οικονομικές συνθήκες, που δεν έχουν αλλάξει από το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το περιθώριο ελιγμών που έχουμε με βάση τη νομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε» δήλωσε ο Νοβότνι και πρόσθεσε:

Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να διακριθεί ξεκάθαρα από την πολιτική πλευρά που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους επικεφαλής των κρατών και τους υπουργούς Οικονομικών.